Verloop van een keizersnee bevalling

Bij een keizersnede maakt de gynaecoloog twee sneden.

  • In bijna alle gevallen maakt de gynaecoloog een horizontale snede vlak boven het schaambeen (bikinisnede). De snede loopt van links naar rechts over de onderbuik. In een klein aantal gevallen wordt de snede verticaal gemaakt, van boven naar beneden.
  • De andere snede wordt in de baarmoeder zelf gemaakt, waarbij de darmen en blaas opzij geschoven worden. Dat binnenlitteken kan ook pijn veroorzaken, die je wat hoger in de buik voelt (rond de navel).

De geboorte

Hierna kan de gynaecoloog de baby eruit tillen. Jouw baby is geboren! De navelstreng wordt afgebonden en doorgeknipt. Eventueel mag je partner dat doen.

Hechten

Vervolgens worden de vliezen en de placenta (moederkoek) weggehaald. De wonden worden daarna gehecht. Dat hechten neemt nog de meeste tijd in beslag, want het is secuur werk.


Geef een waardering voor dit artikel:
Dit item is nog niet beoordeeld. Druk op SHIFT+ENTER om dit item te beoordelen.1 ster geselecteerd. Druk op SHIFT+ENTER om te verzenden. Druk op TAB om de beoordeling te verhogen. Druk op SHIFT+ESC om de beoordelingsmodus af te sluiten.2 sterren geselecteerd. Druk op SHIFT+ENTER om te verzenden. Druk op TAB om de beoordeling te verhogen. Druk op SHIFT+TAB om de beoordeling te verlagen. Druk op SHIFT+ESC om de beoordelingsmodus af te sluiten.3 sterren geselecteerd. Druk op SHIFT+ENTER om te verzenden. Druk op TAB om de beoordeling te verhogen. Druk op SHIFT+TAB om de beoordeling te verlagen. Druk op SHIFT+ESC om de beoordelingsmodus af te sluiten.4 sterren geselecteerd. Druk op SHIFT+ENTER om te verzenden. Druk op TAB om de beoordeling te verhogen. Druk op SHIFT+TAB om de beoordeling te verlagen. Druk op SHIFT+ESC om de beoordelingsmodus af te sluiten.5 sterren geselecteerd. Druk op SHIFT+ENTER om te verzenden. Druk op SHIFT+TAB om de beoordeling te verlagen. Druk op SHIFT+ESC om de beoordelingsmodus af te sluiten.

Adressen

De sociale kaart kan op dit moment niet worden weergegeven. Probeert u het later nog eens.

Mediatip


 
.